Маски

maski

Музика и тишина
исчистено без прашина
кое е празно, кое полно?
кога празното е полно доволно?
кога сегашноста се провлекува неволно
од само точка исто – сѐ станува разно
и сѐ во ништото се прелева.

Од идеи – пропаднати планови
изградени постоечки установи
и еуфоријата на верните фанови
тие на стадионот се и суштина и форма
како буквите за оваа творба
како трепетот пред новата борба.

Сé допира и влијае на тебеи мене
затоа формите треба да се слават
површноста до небо да се крене
тоа се маски за суштината во твојата глава.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s