Од еден слободен електрон

Природата наша не е таква каква што им се чини на големите
Ние сме мали и непредвидливи
Мислат  дека само орбитираме
А  нашиот танц си поигрува  со постоењето

За  да се поминат непремостливи бариери
Потребна е љубов во порции – кванти
Не ни треба некаков посебен план
Само за миг – да се сториме бран
Така можеме да зрачиме,осободиме
И да сме повеќе од честики примитивни
Зарем не е лудо што сме  негативни?

od-eden-sloboden-elektron

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s